lauantai 22. marraskuuta 2008

Viimeinen kyyti, osa I

Viimeinen kyyti on lähes poikkeuksetta joko se pahin tai sitten kyydin määränpää osuu kaikkein kauimmaksi omasta tallipaikasta. Viimeyönä olin vielä Flamingon suunnalla tarkistamassa yön rippeitä, joita ei kuitenkaan näkynyt. Datalta tuli vielä tilaus Lautamiehentieltä Klaukkalaan, Nurmijärvelle. Tässä olisi tietysti ollut se viimeinen kyyti atribuutilla "illan pisin ja kauimpana tallista", joten päätin hylätä kyydin ja jättää sen jollekin pirteämmälle aamukuskille.

Seuraavaksi lähdin Holiday inn-hotellin ohi ajamaan kohti Tikkurilaa, toiveena vielä vaikka kyyti hotellista kentälle. Ajoin ohi edelleen kohti Tikkurilaa ja Tikkurilantielle kääntyessäni tuli tilaus:
Tsuo 05:02
N: 4431 Van
05: 02
HOLIDAY INN HOT
HKI-VANTAA AIRPORT
RÄLSSITIE 2
HENKILÖKUNNAN TILAUS.

Jotkut kapakat tilaavat autoja viitteellä "Poken tilaus" tai "henkilökunnan tilaus", jolloin vastuu kyydistä tavallaan siirtyy pokelle ja kuljettaja voi kohtuullisen turvallisin mielin hakea keikan. Nyt kuitenkin ajattelin, että Holiday innin henkilökunta oli joko tilannut kyydin asiakkaan puolesta tai sitten kyytiin oli tulossa henkilökuntaa. No, ajoin paikalle ja pysähdyin pääoven eteen ja astuin ulos autosta. Henkilökuntaa oli kyllä vastassa, mutta se oli Securitaksen henkilökuntaa ja asiakas istui siinä rähjäisen näköisenä ja vahvasti humalassa tietysti. Ajatus oli tietysti "Minähän en ole roskakuski", mutta en sanonut sitä ääneen vaan otin asiakkaan kyytiin, kohdekin olisi niinkin lähellä kuin Bonus inn, Elannontiellä. Lyhyt keikka, mutta enpä toisaalta olisi jaksanut sellaista jurripeikkoa pidemmälle kuskatakaan.

Ei kommentteja: