lauantai 15. marraskuuta 2008

Taksikuskikin on lahjottavissa..

..kunhan tarjoaa tarpeeksi paljon ja kuljettaja on tarpeeksi typerä. Viimeyönä sain kyytiini erään Esson-huoltoaseman osakkaan ja ja kuljetin hänet eräälle Essolle. Asiakas kuitenkin tahtoi pian takaisin kotiin ja pyysi matkan maksettuaan minua odottamaan, lupasin odottaa mittari päällä. Tästä alkoikin sitten lahjominen, josko kuljettaja odottaisi ilman sitä mittaria, jos kuljettaja saa Essolta hieman "tuliaisia". Noh, alkuilta oli rauhallinen ja lupauduin odottamaan 5min, kunnes lähtisin pois.

Pian asiakas kömpikin takaisin kyytiin, antoi kanisterillisen moottoriöljyä, pullollisen tuulilasinpesunestettä, avaamattoman ison askin tupakkaa ja vielä kahvipaketin. Vein asiakkaan kotiinsa ja annoin jopa hyvälle tinkijälle hieman alennusta. Kyydin jälkeen ajoin takaisin taksiasemalle ja öljykanisterin paukkuessa kurveissa takakontin seiniä pitkin, pysähdyin hetkeksi miettimään (noin niinkuin muodollisesti, auto jatkoi vielä eteenpäin).
Mitä minä teen moottoriöljyllä? En mitään.. vasta kotona muistin että omassa autossa on öljynvaihto pian edessä, mutta jätin jo öljyt isännälle taksikäyttöön. Mitä teen lasinpesunesteellä? No ehkä sillä jotain tekee.. kotona olisi kyllä puolet isompi kannullinen sitä (joskaan se ei tuoksu sitruunaiselta, kuten lahjaksi saatu). Entäs tupakalla? Poltan ehkä kerran viikossa yhden savukkeen ja sitäkin varten ostin juuri ennen kyseistä kyytiä tupakkiaskin, joka riittänee ainakin pariksi kuukaudeksi. Viimeisenä kahvipaketti, mitäpä minä sillä tekisin? Juon kahvia yleensä vain töissä ja silloinkin vain jos se ei ole itse keitettyä. Annoin kahvipaketin aamukuskille ja sain hyvän mielen, senhän minä olenkin ansainnut suuresta anteliaisuudestani :)

Ei kommentteja: