keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Talviyön kyytejä

Taksinkuljettajat himoavat aina hiljaisina aikoina näitä "pitkiä kyytejä", joilla siis tarkoitetaan kauemmas suuntautuvia rahakkaita keikkoja. Vaikka kyytien huonona puolena onkin pitkä ja tuskastuttava paluu tyhjänä ja sitä kautta myös kilometriansion kova lasku, tuntuu tällainen hieman pidempi kyyti silti hiljaisen ajan pelastukselta. Edellisiltana pääsinkin yhden kohtuupitkän kyydin kuljettamaan.

Aloitin vuoroni siinä klo 20 hujakoilla ja siirryin Koivukylän tolpalle. Edessäni oli yksi auto, joka oli seissyt siinä jo 20min aiemmin kun ajoin hakemaan taksiautoa tallilta. Ventta oli siis kohtuupitkä, mutta pian edelläoleva auto sai kyydin ja minäkin sain kuulla tuon mukavan datan "Plim"-äänen kello 20:23
Tsuo 20:23
N: 4233 Van
XXXXXTIE 24
MAKSU PERILLÄ
MB19

K: 8030 SUO
PORVOO ASKOLA !!
MB19
Huutomerkeistä päätellen myös keskus oli haistanut mukavan kyydin ja koska keskukselle oli ilmoitettu että maksaja tulee autolle vasta perillä, luotin siihen ja kuittasin tilauksen. Kävin hakemassa mukavan, joskis hieman hiljaisen asiakkaan ja kuljetin hänet Askolaan ja itseasiassa vielä jonkinverran pidemmällekin. Noin tunnin ajomatkan jälkeen mittari näytti n. 105€ ja paluu menikin sitten iloisissa tunnelmissa lumimyräkässä. Pysähdyinpä jopa pullakahvitauollekin matkalla :)

Minä en ollut ainut joka sai yöllä "kyytiä" (kaksimieliset älköön vaivautuko, sillä minä hoidan kaksimielisen ajattelun täälläpäin..) Lumimyräkkä pisti tietysti joiltain yksityisautoilijoilta pasmat sekaisin ja siellä oltiin sitten kehä I:n varressa nurinnarin penkassa, vaikka vasemmanpuoleiset kaistat olivat aivan sulana eikä liukkaudesta ollut tietoakaan muualla kuin reunakaistalla (Täältä nelivetoisen panssarivaunun nahkaratin takaa on helppo naureskella, mutta pelkällä järjenkäytölläkin voi selvitä huonoissa olosuhteissa)

HTD:n väki puolestaan ei ole saanut "kyytiä", sillä sähkökatkoksen takia Helsingissä on liennyt melkoinen härdelli.
081125 22:08
HTD:N KESKUKSESSA SÄHKÖT
POIKKI. HE EIVÄT VOI
LAITTAA TILAUKSIA
ASIAKKAILLE TOISTAISEKSI
LÄHITAKSI VÄLITTÄÄ KYYTEJÄ
Minulle ei ikävä kyllä irronnut yhtään ylimääräistä Helsingin kyytiä, toisaalta en sinne joutunutkaan kovinkaan montaa kertaa.

Ja vielä yksi.. onneksi meillä on lentokentällä niin huomaavaisia taksitarkastajia, ettei asiakkaidenkaan tarvitse saada märkiä kyytejä:
081125 22:09
T2 ASEMALLA ISOHKO
LÄTÄKKÖ AJETAAN VAROEN
ETTEI ASIAKKAAT KASTU
Jep....

Ei kommentteja: