tiistai 25. marraskuuta 2008

Flamingo: Vantaan kultasuoni?

Niin, kai sitä täytyy mainita muutama sana "uudesta" lapsukaisestamme, Flamingosta.
Flamingohan on ensimmäinen suuri viihdekompleksi/yökerho ennen Helsinkiä, kun saavutaan pohjoisen suunnasta. Esim. Järvenpäästä saapuvalla asiakkaalla on huomattavasti lyhyempi matka Flamingoon kuin muihin Sedu Koskisen "hienoihin" paikkoihin Helsingissä. Siispä Flamingo vetää puoleensa ihmisiä paljon muualtakin kuin pelkästään Vantaalta ja siksipä sillä on reilu takseja työllistävä vaikutus.

Esimerkiksi viikonloppuna sain Myyrmäestä jopa kaksi kertaa kyydin Flamingoon, vaikka Myyrmäki on pullollaan kaikenikäisten juottoloita. Samaten ensimmäinen ikinä ajamani kyyti päätyi Koivukylästä Flamingoon. Lisäksi alkuillasta Flamingoon päätyminen on reilusti mukavampaa kuin Helsinkiin joutuminen, sillä Helsingistä ei alkuillasta ole asiaa kotiinpäin asiakas kyydissä.

Loppuyöstä Flamingo vetää taas niin mahtavasti. Tietenkään sadan asiakkaan jono ei miellytä edes taksikuskia (koska asiakkaat ovat pahalla päällä jonon takia ja vierittävät sen taksikuskin syyksi, syy ei suinkaan ole asiakkaissa, joita vain on siellä niin paljon), toisaalta, onhan siinä rahaa liikkeellä tuhansien eurojen edestä. Nämä poistuvat asiakkaat sitten päätyvät suurimmaksi osaksi lähiseudulle, mutta ehkä noin 10% kyydeistäni sieltä on kuitenkin päätynyt pidemmällekin. Torstaiyönä Porvoon Hinthaaran rauhallinen kyyti oli kyllä illan pelastus, mutta viikonloppuna aamuneljältä Sipoon Landbon kyyti keskelle korpea ei ole se kaikkein järkevin veto.

Ja itse asiakkaista.. suurin osa on mukavia, mutta toisaalta aikamoisia sottapyttyjä. Aamuviideltä jonon tyhjennyttyä alue on yksi karmea sikolätti. Roskaa ympäriinsä ja hotellin asiakkaatkin ovat varmasti todella mielissään. Riitapukareitakin on riittänyt: datalta tulee usein viestiä flamingon jonon tappeluista, yksi naisasiakas on saanut siellä tuopin niskaansa ja kun olin flamingoon asentamassa yhtenä päivänä isäni kanssa joulukoristeita, piti kaikki joulukoristeetkin kiinnittää toisiinsa nippusiteillä ja sokilla, sillä esimerkiksi joulukuusiaitauksen aidanseipäät olisivat turhan vaarallisia aggressiivisen ihmisen käsissä..

Tämä postaus nyt oli vähän tällaista sekalaista lässytystä Flamingon asiakaskunnasta.. vielä olisi muutama sana paikan liikennejärjestelyistä, mutta se olkoot oma postauksensa sitten aikanaan.

Vielä aiheeseen liittyvä kuva dataviestistä. 440 on Flamingon taksiaseman numero, A=yksi asiakas asemalla, AA=muutama asiakas, AAA=asiakkaita on jo paljon ja AAAAAAAAAA=aivan hel*etisti asiakkaita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvia juttuja sulla. Taa on vahan kuin siisti versio Juha Vuorisen Tolppa-apinasta =)

Mikko kirjoitti...

Täytynee pyytää joululahjaksi noita kirjoja.. Muutama asiallinen taksinkuljettajakirja tullut jo vastaan :-D