lauantai 16. tammikuuta 2010

Turisteja huijaamassa

Olin taas tavalliseen tapaani lentokentällä huijaamassa turisteilta rahaa virheellisillä reittivalinnoilla.. tai siis noutamassa asiakkaita ihan "normaalisti". T2:sta kyytiini sattui ulkomaalaisen näköinen, englantia puhuva nuorehko mies. Kohde oli Helsingin Herttoniemenrannassa. Matkalla asiakas kyseli Suomen säätilasta ja maksutavoista, kuten useat Suomessa harvemmin käyvät ulkomaalaiset asiakkaat kyselivät.

Siihen aikaan vuorokaudesta (yö) en edes kysynyt asiakkaan reittitoiveita, koska oletin ettei hän erityisemmin tunne seutuja ja mielestäni keskustan kautta vievä reitti oli siihen vuorokaudenaikaan paras ja ainut vaihtoehto mikä minulle tuli edes mieleen. Vääksyntien kohdalla asiakas kuitenkin aloitti protestin ja oli kovasti sitä mieltä, että jostain "Ikean" ja "kehän" kautta olisi pitänyt ajaa. Muut taksit olivat kuulemma ajaneet toista kautta ja matkan hinta olisi enimmillään 27€. Asiakas myös ilmoitti asuvansa Herttoniemenrannassa, joten tiesi varmasti mitä kautta sinne ajetaan. Kaikesta huolimatta en lähtisi edes päiväsaikaan tuollaista hintaa lupaamaan kenellekään Helsingin keskustaan tai esimerkiksi Herttoniemen suuntaan matkaavalle. Muutenkin on otettava huomioon, että lentokentältä pois lähtiessä matkan hintaan tulee ylimääräinen kahden euron suuruinen lentokenttälisämaksu ja yö- ja päivälähtömaksun hintaero on huomattava.

En tiedä sitten kuvitteliko asiakas oikesti jonkun muun reitin tulevan halvemmaksi ja luuli minua joksikin turisteja huijaavaksi taksikuskiksi, vai yrittikö hän huijata kenties minua vakuuttavalla turistiesityksellään. Jokatapauksessa, tulen jatkossakin ajamaan "keskustan" kautta ellei asiakas sitten erikseen toivo jotain toista reittiä.

Ei kommentteja: