lauantai 23. tammikuuta 2010

Käytöstapoja!

Katselin Tikkurilan tolpalla tänään juna-aseman touhuja. Viereen pysähtyneen lähijunan kaikki oviväliköt olivat niin tupaten täynnä ihmisiä ettei sinne enää tunkemallakaan näyttänyt mahtuvan lisää. Seisomatilaa olisi ollut penkkien vieressä vapaana vaikka kuinka, mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki seisoskelijat olivat oviaukoissa.

Sitten kyytiin pyrkii nainen lastenvaunujen kanssa. Ovella seisoskelevat eivät senvertaa viitsi nähdä vaivaa, että siirtyisivät hieman peremmälle vaan lastenvaunuja työntäneelle naiselle sanottiin tylysti vaunun olevan täynnä. Ja tylysti ovella seisoskelleet eivät olleet mitään nuoria huligaaneja vaan edustivat molempia sukupuolia ja useampia ikäryhmiä.

Mediassa ja muualla saarnataan aina nuorien huonoista käytöstavoista ja kuinka eivät osaa antaa linja-autossa paikkaa jne. Kyllä meille on ainakin opetettu kyseiset asiat jo alakoulusta lähtien ja raskaana oleville naisille ja vanhuksille annetaan tilaa vaikka tämä tarkottaisi oman paikkansa menettämistä junassa/bussissa. Miksei sama koskisi myös lastenvaunuja työntävää naista? Nuoret eivät myöskään ole ainoita joita nämä "kohteliaisuussäännöt" koskevat..

Ei kommentteja: