tiistai 29. joulukuuta 2009

Älkää panikoiko, pliis

Joillain on selvästi unohtunut kaikki autokoulun opit ennakoinnista ja vilkun käytöstä (okei, vilkku on puhkipuhuttu aihe, mutta jatkan siitä silti). Eli..

- Jos oma poistumisramppi tai vastaava (voidaan myös soveltaa ihan kaupungissakin risteyksien ym. osalta) on piakkoin tulossa, voisi sen ryhmittymisen oikealle kaistalle aloittaa jo ajoissa. Ei lähdetä enää tekemään mitään viimehetken ohituksia ja jos on ruuhkaa, siirrytään tarpeen vaatiessa sille oikealle kaistalle jo vaikka 5km ennen poistumista. Tai jos on useampi kaista niin pikkuhiljaa sinne oikeaan suuntaan. Stressitasokin laskee siinä mukavasti kun on jo oikea kaista valittuna, eikä tarvitse viimehetkellä tunkea sinne kääntyvien kaistalle.
= ENNAKOINTI

- Ja jos se oma ramppi alkaa lähestymään jo uhkaavasti tai olet suorittamassa edellisessä kappaleessa kehoitettuja toimenpiteitä ja tarvitaan tilaa sieltä ahtaammalta kaistalta, käytetään vilkkua. Laitetaan se vilkku päälle ja odotetaan, että joku antaa tilaa. Ei se vilkku tarkoita sitä, että sitä käyttäessä pitäisi olla jo viimeistään siirtymässä. Joku saattaa ystävällisyyttään antaa tilaa tai joku saattaa pelästyä, että tulet päälle, ja antaa sen takia tilaa. Lopputulos on sinun kannaltasi jokatapauksessa hyvä.

Ja siis tämä saarna taas sen takia, että muutama ääliö on minut yrittänyt taas muutamaan kertaan pakottaa johonkin ojaan tai toisen auton päälle. Sitä on liitytty moottoritielle pelkän vauhdin ja uskon voimalla ja on myös tultu vilkun kanssa päälle kun oma poistumisramppi on lähestynyt ja minä olen ollut siinä rinnalla. Tilaa olisin ollut valmis antamaan jo vaikka kilometri taaksepäin..

Ei kommentteja: