tiistai 11. elokuuta 2009

Long time no see

Edellisestä postauksesta onkin kulunut aikaa ihan kiitettävästi. Töitä en ole armeijan takia päässyt kovinkaan paljon tekemään ja niissä muutamassa ajamassani viikonloppuvuorossa ei ole juuri ollut kirjoittamisen aihetta. Nyt jätän kuitenkin muutaman merkinnän ja kerron, että tulen vielä ajamaan taksia ja blogiinkin tulee toivottavasti merkintöjä myöhemminkin.

Tänään tuli kuitenkin ajettua päivävuoro. Lamastahan on ollut paljon puhetta viimeaikoina ja täytyykin sanoa, että vaikutukset olivat ilmiselvät. Huonolla tuurilla ja kesälomilla saattaa toki olla osansa, mutta näytti siltä, että autoja olisi jokatapauksessa enemmän tolpilla ja asiakkaita puolestaan vähemmän. Viimetalvena tuli ajettua hieman kaavamaisesti aamulla 06-07:n välillä 1-3 kyytiä kentälle ja sieltä sitten kotimaan terminaalista lyhyellä odotuksella liikemaailman ihmisiä hienoissa puvuissaan Helsinkiin palavereihin ja hotelleihin. Helsingissäkin sai usein ajettua muutaman asiakkaan ja kun palaili Vantaalle, olikin jo brunssin tai lounaan aika.

Nyt kenttäkyytejä ei näkynyt ja odotusaika kentällä oli lähes tunnin luokkaa kun sinne lopulta pääsin. Sain ruotsalaisen "businessnaisen" kyytiinii ja kohteena oli Helsingin ydinkeskusta. Helsingissä ei riittänyt enää pokaa vantaalaiselle ja kotiin oli palattava tyhjin käsin. Muutenkin päivä oli kohtuullisen hiljainen ja päivä meni tolpilla notkumisen sijaan lähinnä kahvitteluksi. Mikäpä siinä auringossa istuskellessa.

Iltapäivällä sain vielä lentokentältä kyytiini äveriäänoloisen venäläispariskunnan, joka pyysi päästä Lexus Kaivokselaan (ei suinkaan Toyota Kaivokselaan, joka kuulostaa paljon halvemmalta, mutta on tosiasiassa sama liike). Autokaupoilta matka jatkui vielä Helsinkiin Hotel Kämppiin. Kämp on varmasti yksi Helsingin tyyriimmistä hotelleista ja siellä vallitsee suuren maailman tapaan tarkka käyttäytymisetiketti. Hotellin pääovi sijaitsee Kluuvikadun (kävelykatu) vasemmassa reunassa, kun kadulle ajetaan Pohjoisen Esplanadin kautta. Ajosuunta houkuttaa jättämään auton vasemman kyljen kohti hotellin ovea, mutta auto on parempi käydä kääntämässä kadulla, ellei halua kuunnella pikkolon saarnaa aiheesta. Ilmassa oli hienostunut tunnelma, kun auto oli pysäköity oikeaoppisesti ja hotellin pikkolokin hoiti matkalaukut suoraan auton takakontista hotellin sisälle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei siellä Kämpin edessä tarvi pyöriä turhaan. Kun tuot asiakkaan niin ajat eteen ja sillä siisti. Jos haet asiakkaan, toki käännyt valmiiksi nokka kohti Espaa. Tosin ainakin tänään ajo Aleksille oli ihan mahdollista.

Taikahatut vaan kettuilee sulle :)