perjantai 14. elokuuta 2009

Lentokentällä hulinaa

Lentokentällä on viimepäivinä sitten sattunut ja tapahtunut. Ensimmäinen maininnan arvoinen seikka on varmaankin uusi terminaalijako. Vanha kotimaanterminaali kulkee nykyään nimellä T1 ja ulkomaanterminaali nimellä T2. Kentälle matkustavan asiakkaan tulee tarkastaa joko lentolipustaan tai internetistä käytettävä terminaali. Käytäntö on tuttu maailman suurimmilta lentoasemilta, joissa terminaalit jaetaan lentoyhtiöittäin, ei kotimaan-/ tai ulkomaanlentojen mukaan.

Uudistus aiheuttaa asiakkaiden lisäksi myös taksinkuljettajille hieman päänvaivaa. Esimerkiksi arkiaamuisin saattoi ennen luottaa siihen, että kotimaanterminaalista tulee paljon liikemiehiä kyytiin ja terminaali "vetää hyvin". Yöaikaan puolestaan saattoi luottaa siihen, että kaikki lennot ovat lomalentoja tai ulkomaanlentoja ja ulkomaanterminaali oli siis se paikka, josta asiakkaita kannatti hakea. Nyt kuljettajien pitääkin olla hieman tarkkaavaisempia saapuvien lentojen suhteen, sillä esimerkiksi yön ulkomaanlennot jakautuvat kahteen terminaaliin ja seuraavaa lentoa täytyykin ehkä odotella toisen terminaalin edessä. Itsellekin kävi viimeyönä useamman kerran niin, että jouduin jättämään T2:n tyhjin käsin ja siirtyä uuden jonottamisen myötä T1:n eteen. Näin alussa asiakas saattaakin joutua odottamaan T1:n edessä hetken takseja, koska suurin osa jonottaa vanhasta tottumuksesta T2:n ja kestää hetken, ennenkuin autot päättävätkin ajaa T1:lle.

Toissapäivänä lisäsäpinää suomen suurimpaan lastentarhaan aiheutti sähkökatkos. Koko keräilyalueelta oli sähköt poikki ja taksitarkastaja joutui itse kaatosateessa ohjaamaan liikennettä ja autoja terminaaleille tarpeen mukaan. Sähkökatkon syyksi osoittautui maakaapelin katkeaminen ja nyt keräilyn vierellä huriseekin suurin ikinä näkemäni agrigaatti tuottamassa sähköä.

Ja vielä viimeyöstä.. itsellä kesti aamun väsyneinä tunteina muutama hetki keksiä, mitä seuraavat datalle tulleet lentotiedot tarkoittivat. Ihan simppelihän tuo oli, mutta.. :-D

HELL-VAN INFO ///
T1: 04:23 AMOR
04:46 NOBASSIL
05:04 ANOLECRAB
T2: 03:37 AINAHC
06:34 KOKGNAB
06:40 AGALAM

Ensin on siis kellonaika ja sitten saapuvan lennon lähtökaupunki. Servi oli leikkisästi kirjoittanut ne nurinkurin.

Ei kommentteja: