sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Harmittava kyyti

Taksinkuljettajan arki ei missään nimessä ole aina ruusuilla tanssimista. Työssä näkee paljon ikäviä asioita, mutta etenkin eilisen alkuillan kyyti jäi erityisesti mieleen.

Saavuin tilauksen mukaiseen nouto-osoitteeseen ja kerrostalon oven edessä oli jo neljä henkilöä odottamassa autoa. Oletin kyseessä olevan viikonlopun juhlijoita, mutta lähempi tarkastelu paljasti että joukossa oli nuori lapsi ja kaikenlisäksi taisin saapua juuri kreivin aikaan. Astuin autosta ulos ja huomasin, että pihalla seissyt n. 10-vuotias tyttö itki, äiti yritti rauhoitella tilannetta ja ilmeisesti humalassa oleva poika huusi isällensä ja yritti käydä jopa kimppuun. Äiti sai onneksi patistettua lapsensa autoon ja tilanne rauhoittui siltä osin, ettei ainakaan poliisia tarvinnut kutsua paikalle.

Taksissa poika käyttäytyi kyllä hyvin, mutta oli suorastaan huolestuttavan humalassa. Poika kysyi äidiltään, mistä he juuri lähtivät. Äiti ihmetteli kysymystä, ja kertoi heidän lähteneen isänsä luota ja selvästi hieman järkyttyneenä ihmetteli, kuinka pojalla muisti jo pätki. Matkalla poika kaikenlisäksi sammui ja röhnötti tyttöön nojaten.

Perheväkivaltaa ja perheriitoja kyllä tapahtuu, mutta on se toisaalta ikävä joutua niitä itse todistamaan. Etenkin tyttölapselle tilanne oli erityisen ikänä: riita meneillään, tuskin 18-vuotias veli umpijurrissa ja eipä äitikään näyttänyt tilanteesta mitenkään nauttivan.

Ei kommentteja: