tiistai 30. joulukuuta 2008

Autoilijoille

Arvoisat kanssa-autoilijat.
Röökinkatkuisesta ja pelottavasta ulkokuorestamme huolimatta, me taksinkuljettajatkin olemme ihmisiä (ainakin osa meistä). Me otamme kyllä paikkamme liikenteessä, jos tarve vaatii, mutta pyrimme myös joustamaan liikenteessä jos sitä vain osataan pyytää. Taksin vakiovarusteisiin ei kuulu kristallipalloa, joten jos haluat saada tilaa, osoita se esimerkiksi vilkulla. Kaikenlaiset liikenneturvallisuutta vaarantavat turbo-ohitukset ja muut taksinkuljettajan kesytys-yritykset vain ruokkivat kuljettajaa ja päästävät hänen sisäisen villipetonsa valloille.

Yksinkertaistettuna: Käyttäkää vilkkua -jopa kiertoliittymässä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pieni tarkennus: Käyttäkää sitä vilkkua oikein ja riittävän aikaisin!

Siitä ei ole hyötyä enää kun auton renkaat ovat kääntymässä toisaalle tai auton ollessa kaistaviivojen päällä.

Studiosus medicinalis kirjoitti...

Vilkun tarkoitus suurimmalle osalle kuljettajista: "hei, mä käännyin / vaihdoin kaistaa!" vaikka sen pitäisi olla "hei, aion kääntyä / vaihtaa kaistaa".

Eniten taksimiestä ahdistaa nää kaistanvaihtajat jotka on siirtynyt jo lähes kokokaan toiselle kaistalle ja sitten sieltä tulee yksi vilkunvilautus. Jätä sitten kokonaan vilkuttamatta, s****na!!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on hieno ohje, jota soisin mielelläni myös taksien noudattavan. Ei meillä muillakaan ole kristallipalloja kyydissä...

Mikko kirjoitti...

Kyllä, ohje koskee myös kollegoita . Itseasiassa taksejahan yleensä haukutaan hullusta liikennekäyttäytymisestä, mutta tässä nyt oli hieman palautetta muillekin :)